Nyt on minun hetkeni ottaa rohkea askel uuteen 

Vuosi sitten tähän aikaan valmistelin yhtä yrittäjäurani suurinta muutosta: fysioterapialiiketoiminnan myymistä Mehiläiselle ja Treenix-liikuntaklubin kokonaisomistuksen ottamista itselleni ja puolisolleni. Silloin en vielä tiennyt, että olenkin matkalla kohti suurempaa muutosta. 

Talven mittaan päätös kuitenkin kypsyi: 

Lähden rohkeasti tavoittelemaan unelmaani ja keskityn jatkossa yritysten työhyvinvointivalmennuksiin. Samalla minä ja puolisoni Jukka luovumme Treenix-liikuntaklubin omistuksesta. 1.4.2023 alkaen Treenix siirtyy osaksi Ole.Fit-ketjua yrittäjä Simo Pölläsen johdolla. Hinnat, palvelut tai muu henkilökunta eivät muutu, eli tässä vaiheessa vain kuntokeskuksen nimi vaihtuu Ole.Fit Lappeenrannaksi.

Simolla on entuudestaan kuntosali Joutsenossa ja nyt hän ottaa vetovastuun myös Treenixistä. Simo on mahtava, monitaitoinen “tekijätyyppi”, josta tulette varmasti pitämään ja jota tulette näkemään usein myös salilla. Tiedän antavani Treenixin hyviin käsiin. 

Mitä sellaista tapahtui talven aikana, mikä rohkaisi minua tarttumaan mahdollisuuteen?

Olen työskennellyt hyvinvointialalla yli 25 vuotta, joista 15 vuotta Treenixin yrittäjänä. Missioni on aina ollut auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja löytämään elämään tasapaino ja liikunnan ilo. Vuonna 2015 perustin yrityksen Mielen Melodiat, jonka kautta olen tarjonnut erityisesti yrityksille räätälöityjä stressinhallintaan ja tunneälyyn liittyviä valmennuksia.

Viime syksynä kalenterini täyttyi ennätyksellisen paljon yritysvalmennuksista. Uusia tilauksia tuli erityisesti suositusten kautta. Ymmärsin, että valmentajana olin onnistunut tekemään oman läpimurtoni ja nyt minulla olisi mahdollisuus keskittyä itselle tärkeisiin valmennusteemoihin. 

Joten seuraavaksi esitin itselleni kysymyksen: Entä jos keskittyisin tähän, minkä osaan parhaiten ja mistä saan valtavasti iloa ja merkitystä elämääni? Olisinko 15 vuoden jälkeen valmis luopumaan minulle tärkeästä Treenixistä? Löytyisikö minulta rohkeutta tarttua mahdollisuuteen, joka minulla niin selkeästi tässä hetkessä on? 

Voisin sanoa, että päätös ei ollut helppo, mutta lopulta se oli. Kun oma rooli universumissa alkaa kirkastua, ja kun saa tukea läheisiltään sekä muilta valmentajilta, kaikki näyttää yhtäkkiä selkeältä. Uskon, että työhyvinvointi, stressinhallinta ja tunneäly ovat nykymaailmassa tärkeämpiä kuin koskaan. Minun tehtäväni on auttaa ihmisiä kohti tasapainoisempaa ja merkityksellisempää elämää. 

Muista tavoitella elämääsi muutoksia, jotka johtavat parempaan hyvinvointiin

Haluan esimerkilläni kannustaa teistä jokaista löytämään oman potentiaalinne, uskomaan itseenne, tavoittelemaan hyvää elämää ja ottamaan rohkeasti askeleita sitä kohti – vaikka vähän pelottaisikin. Kaiken ei tarvitse tapahtua kerralla – aina voi edetä pienin askelin. Mutta jos tiedät, mitä oikeasti haluat seuraavaksi tehdä, älä jää odottamaan vaan tartu hetkeen. 

Juuri nyt en voisi olla kiitollisempi. Haluan kiittää kaikkia teitä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita – ja tietysti tiimiäni, josta osa on kulkenut rinnallani koko 15 vuoden Treenix-taipaleeni ajan yrityksen perustamisesta tähän hetkeen. Arvostan suuresti tiimini ammattitaitoa ja suurella sydämellä tekemäänne työtä. Kiitos teille asiakkaille kannustuksesta ja tuesta, kiitos että olette olleet läsnä elämässäni ja olette jatkossakin. Ilman teitä minä ja Treenix emme olisi tässä missä nyt olemme. 

Vaikka kuntokeskuksen omistajuus siirtyy, emme Jukan kanssa katoa näköpiiristä. “Kotipesäni” on ja suurin osa valmennuksistani järjestetään jatkossakin Treenixin – eli Ole.fit Lappeenrannan – tiloissa. Minut ja Jukan voi siis edelleen nähdä tutulla kuntosalilla.

Olemme Jukan ja Simon kanssa tavattavissa Treenixin tiloissa torstaina 30.3. klo 17–19. Tervetuloa juttelemaan kanssamme ja tutustumaan uuteen yrittäjään!

Terveisin,
Mari ja Jukka Ravattinen